GAR Göç Araştırmaları Derneği olarak GARkitaplık fikrinin ilk ürünü olan “Avrupa Göç Çalışmalarında Nitel Araştırmalar” kitabını ilginize sunarız.

Türkiye’de göç çalışmalarının niteliğini yükseltmenin ilk adımlarından birinin metodoloji konusunu ciddiye almak olduğuna inanıyoruz. Bunun için geçen sene üyelerimiz Cavidan Soykan, Lülüfer Körükmez ve Polat Alpman’la İstanbul, Mersin ve Gaziantep’te göç araştırmalarında yöntem ve etik eğitim programı düzenlemiştik. Sonrasında bu eğitimlerin kalıcı bir ürünü olması adına bir yöntem kitabını Türkçeye kazandırmaya karar verdik. Bu niyetle ilk yayın olarak, R. Zapata-Barrero ve Evren Yalaz’ın derlediği ve Avrupa’nın önde gelen göç araştırmacılarının yazdığı 16 makaleden oluşan bu kitabı seçtik.

Elbette bu çalışmada birçok kişinin emeği ve katkısı var. Öncelikle kitabı telif istemeden çevirip yayınlamamıza izin veren Springer Open Yayıncılık’a ve editörlerine; her biri kıymetli sosyal bilimciler olan çevirmenlerimiz Funda Karapehlivan, Ayşecan Ay, Canan Coşkan ve Zuhal Karagöz’e; yayıma hazırlayan Eda Sevinin’e; kitap ve kapak tasarımını yapan Gökçen Taner’e ve bu projeye maddi destek veren Heinrich Böll Stiftung Derneği Türkiye Temsilciliği’ne teşekkür ederiz.

Kitabın ilk tanıtım etkinliği 13 Haziran’da saat 18.00’de kitabın editörlerinden Ricard Zapata-Barrero’nun katılımıyla Salt Galata’da yapılacak. Bu etkinlik sırasında kitabımızı ücretsiz edinebilirsiniz. Etkinliğe gelemeyen araştırmacılar ise Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir. adresine kendi açık posta adreslerini içeren bir e-mail yollarlarsa, 24 Haziran’dan sonra onlara kitabın matbu halini yollayabileceğiz. Kitabımınızın elektronik versiyonunu ise aşağıdaki linkte bulabilirsiniz. İyi okumalar dileriz.

Güncelleme: 2019 Kasım ayı itibarı ile kitap gönderimlerimiz bitmiştir. İlginiz için teşekkür ederiz.