Öykü Öztürk

22 Şubat 2024

Sahra-altı Afrika ülkelerinden Türkiye’ye gelen göçmenlerin müzik ve dans pratiklerine odaklanılan bu yazıda, müzik ve dans icraları ile kurulan sosyal ilişkilerin göçmenliğin dezavantajlı halleriyle mücadelede önemli bir yer tuttuğu vurgulanıyor.

Mansur Seyitoğlu

17 Şubat 2024

Çocuk göçü içerisinde değerlendirilen refakatsiz çocukların yaşadıkları şehirlerde nasıl hayalet haline geldiği ve refakatsiz çocukların temel hizmetlere erişimlerinin önündeki yasal ve pratik engellerin neler olduğu anlatılıyor.

Göç Araştırmaları Derneği

Söyleşi: Buket Özdemir Dal

9 Şubat 2024

Maya Eğitim Kültür Araştırma Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Volkan Gültekin ile 6 Şubat Depremi ardından geçen bir yılda, Hatay’da deprem sonrası yaşanan hangi sorunların devam ettiğini, bu sorunların çözümüne yönelik neler yapıldığını ve yapılması gerektiğini konuştuk.

Göç Araştırmaları Derneği
Abbasağa Mahallesi, Üzengi Sok. No: 13 34353, Beşiktaş / İstanbul